Om oss

Hva du kan forvente av ''Spør Sykepleieren''?

Har du spørsmål om kropp,  sykdom eller symptomer? Eller lurer du på noe om medisiner, bivirkninger eller hvilke helsetjenester du kan ha rett på? I så fall er du ikke alene! Vi oppfordrer deg til å stille alle spørsmål du måtte ha, og du vil få svar fra en autorisert sykepleier.

Det er mange som får tilbakemelding eller forklaring fra leger, men som likevel sitter igjen med flere spørsmål, når samtalen er over. Andre kommer på flere spørsmål i ettertid. Medisinske ord og uttrykk er ikke alltid lett å forstå. Det å søke etter svar på Internett er heller ikke alltid lett, og søkeresultater er ikke alltid til å stole på.

«Spør Sykepleieren» vil hjelpe deg med å forklare den informasjonen du har fått fra helsepersonell, eller dersom du har flere spørsmål om hva informasjonen betyr for  akkurat deg. Vi er her for å svare på de spørsmålene som er viktig for deg.

Vi ønsker å hjelpe

Vårt mål er å gi deg medisinsk informasjon på en lett og forståelig måte. Vi ønsker å lytte til deg og gi deg svar på det du lurer på. 

Obs! Ansatte i Spør Sykepleieren kan ikke skrive ut resepeter, da vi er sykepleiere, ikke leger. 

- Janne Håvarstein

Aktuelle temaer

Har du symptomer på sykdom, og er i tvil om du trenger å gå til legen? Ønsker du en vurdering for å finne ut om du faktisk trenger å gå til lege?  La oss hjelpe deg!

Female emergency operator answers calls

Har du generelle spørsmål om symptomer eller sykdommer? Da vil vi gjerne bidra slik at du får svar på det du lurer på, på en lett forståelig måte.  

Er du kronisk syk eller i en risikogruppe? Trenger du noen å snakke med om problemer eller utfordringer du møter i din hverdag? Vi er her for deg.

Til enhver tid finnes det mye informasjon om helse, sykdommer, epidemier og liknende i mediene. Trenger du hjelp til å forstå det som publiseres i mediene? La oss hjelpe deg!

Av og til kan leger, helsepersonell og myndigheter gi informasjon som kan være vanskelig å forstå for folk flest.  Vi kan forklare det legen eller myndighetene formidler – på en lett forståelig måte!

 Hvis du eller noen som står deg nær trenger veiledning for å finne den rette helse- og omsorgstjenesten som passer for deg, så hjelper vi deg gjerne! 

Janne Håvarstein

Daglig leder - Autorisert Sykepleier - Gründer

Janne Håvarstein er autorisert sykepleier, og var ferdig utdannet ved Universitetet i Stavanger i 2004. Hun jobbet både i hjemmesykepleien og på medisinske avdelinger ved Universitetssykehuset i Stavanger, før hun selv fikk føle på kroppen hvordan det var å være syk.

Vi i«Spør Sykepleieren» kan hjelpe deg med å forklare den informasjonen du har fått fra helsepersonell, eller dersom du har flere spørsmål om hva informasjonen betyr for  akkurat deg, for eksempel.

Vår bakgrunn
og visjon

Som sykepleiere har vi i alle år fått mange spørsmål fra kjente og kjente om helse og medisin, særlig når noen har vært i kontakt med en fastlege, spesialisthelsetjenesten, eller øvrige helsepersonell. Vi har også ofte blitt kontaktet av kroniske syke, som ikke opplever at de får tilstrekkelig oppfølging av lege eller annet helsepersonell, og som ønsker om informasjon eller veiledning knyttet til sin sykdom.

«Spør Sykepleieren» har en visjon om å hjelpe folk som har spørsmål om symptomer, sykdommer eller liknende, samtidig ønsker vi å være et kontaktpunkt for kroniske syke som ønsker råd og veiledning på en lett forståelig måte. I tillegg ønsker vi å være til hjelp for de som lurer på hvilke rettigheter de har på helse- og omsorgstjenester.

Hos oss behandles selvsagt alle henvendelser konfidensielt. Det er helt trygt å stille spørsmål til oss i «Spør sykepleieren».